Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Veervoorspanning aangepast

Nadat de motor teruggeplaatst is staat hij achter aan de bestuurderskant lager dan aan de andere kant. Voorheen was dat nog niet zichtbaar omdat de auto nog niet in de vering gezakt stond. Voor is het net andersom. Door de Veervoorspanning achter iets aan te passen van het linker achterwiel komt hij mooi vlak te staan. Op binnenste tandenkrans van de torsie veer zitten 40 tanden. Een verdraaiing van 1 tand is 9 graden van de veerplaat. De buiten tanden krans heeft 44 tanden. Een verdraaiing van 1 tand is 8.18 graden. Dus door de ene kant rechtsom te draaien en de andere linksom, maak je stapjes van ~0.8 graden. De correctie in scheefstand is dan ongeveer 2mm (in mijn geval)

Hierboven zie je een foto van de hoogte boven de achterlichten Gemeten met een laserwaterpas. Tweede meting van de vloer is ook nodig anders staat hij nog steeds scheef.

De hoekverdraaiing van de veerplaten ten opzichte van de stuitnokken moet na het verstellen aan beide kanten van de auto gelijk zijn. Gelukkig is dat ook zo, anders zou de auto scheef zijn geweest.

Categorieën
Archieven