Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Nieuwe Ruit

Nadat de oude ruit was gesneuveld bij het terug plaatsen heb ik snel even een nieuwe ruit gehaald. Om te kijken of die past moest eerst de oude er nog uit. Voetje in de hoek en duwen. Met de hand lukt dat niet. Een paar extra barsten erbij en hij plopte eruit.

Even de sierlijst eruit en de rubber eraf en op de nieuwe ruit gelegd. Ze waren gelukkig even groot.

In een keer de ruit terug geplaatst.

Recept: Rubber om de ruit met de las midden boven, daarna de sierlijst erin en gezorgd dat die overal netjes in de rubber geklikt zit. Om hem in de sponning te kunnen trekken een elektra draad 1mm^2 in de groef leggen. beginnend aan de bovenkant en een overlap van 20 cm.Dan de ruit op de sponning leggen. even netjes controleren of rechts en links gelijk verdeeld zijn. Tot zover gelijk aan wat je meestal op het internet leest. Echter als je hem zo monteert dan schiet de rubber die de sierlijst vasthoud in de hoeken in de sponning. Dus, truck is om een tweede draad om de rubber aan de buitenkant te trekken. Daarmee kun je straks de rubberflap naar buiten trekken. Nu drukt 1 persoon met 1 hand midden op de ruit en de tweede hand bij de plaats waar de tweede persoon aan de binnenkant aan de draad trekt. Zoveel mogelijk haaks op de rand. Op die manier netjes om de rand heen werken en als het goed is zit de ruit er dan in. Zit de sierstrip er nog steeds in dan druk je de ruit na en kantelt aan de binnenkant de rubber naar binnen.

Nu trek je de draad aan de buitenkant haaks op de rand naar buiten en komt de rubber netjes naar buiten.

A je to.


Categorieën
Archieven