Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Uitlijnen

Omdat van de auto vorig jaar aan de vooras het draagarm  lager was vervangen en ik ook de vooras had verwijderd, ook het stuurhuis uit elkaar heb gehad, moest ik al uitlijnen. Nu ik ook nog eens de achterkant los heb gemaakt en nieuw in de rubbers heb gestoken, is het helemaal nodig.

Ik ben ervoor naar hotrod in Doesburg gereden. Nadat de auto op de brug stond en de meetkoppen waren geplaatst, bleek ik een toespoor van 15mm voor te hebben en achter links 9mm toespoor en rechts 4mm toespoor. Even verstellen bleek een hele klus te worden. Door de body lak die ik op de veerplaten heb gezet, werd schuiven lastig. Om de achterkant in het spoor te krijgen Was enige overtuigingskracht nodig. Uiteindelijk is het gelukt om de draagarmen naar achteren te verplaatsen. Links en rechts zijn op een klein beetje toespoor blijven staan maar zodanig dat links en rechts gelijk waren. De achteras van de auto bepaald namelijk waar de auto naar toe stuurt.

De voorkant was wat makkelijker op de plek te zetten. Al met al een dikke 3 uur bezig geweest met afstellen. De auto loopt als een zonnetje rechtuit is niet al te windgevoelig meer.

Ik bleek bij het in elkaar zetten van de vooras de pitman arm wel vast gezet te hebben, maar er zat nog ruimte in. Na natrekken zat die echt vast.

Categorieën
Archieven