Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Nieuwe uitlaatpijpjes

RVS uitlaat pijpjes gekocht.

uitlaatpijp

Deze pijpjes hebben een veel grotere binnen diameter. Dat moet een betere doorstroming geven in de motor en daar mee een klein beetje vermogens winst. Ze zijn van RVS en zien er echt mooi gemaakt uit. Volgens de verkoper geeft het nauwelijks meer geluid, maar wordt het slechts een beetje voller. Dat klop eigenlijk ook wel. Hij klinkt donkerder en iets luider bij de lagere snelheden.  Bij de hogere snelheden neemt het windgeruis het weer over. Weet nu nog niet helemaal of ik het hinderlijk vind of niet.
Ik heb net even een snelle rit op de snelweg gemaakt. Hij trekt makkelijker door van 100 naar 120 dat is best wel fijn op een drukke snelweg. De topsnelheid is van 139 op de teller naar 152 op de teller gestegen. Dat allemaal door een beetje meer doorstroming met nauwelijks meer herrie. Qua vermogenswinst doen die pijpjes meer dan dat ik had verwacht.

 

Tweede waarvoor ik naar Velen was gereden is dat hij ook beugels voor een Westfalia trekhaak had. Die heb ik ook maar meteen meegenomen. Origineel is de dikte van de U beugels 10mm. In een ijzerwaren of automaterialen handel vind je eigenlijk alleen de 8mm uitvoering.

beugel

Als ik de trekhaak heb RDW goedgekeurd heb, dan moet ik nog even zoeken naar de lucht ondersteunde monroe dempers om de auto weer op niveau te krijgen. Niet dat die er niet onder mogen van de RDW, maar meer omdat ik zeker wil zijn dat de RDW mijn trekhaak goedkeurd.

 

Categorieën
Archieven