Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Nieuwe B(l)umper.

Al sinds dat we de ghia hebben, ben ik op zoek naar een nieuwe of veel betere voorbumper.

Tot afgelopen week had ik er nog steeds geen gevonden. In de handel zijn er nieuwe imitatie bumpers te krijgen van RVS, maar die zijn een heel stuk dunner en slapper dan de originele.
Ik heb ook nog een keer gekeken wat uitdeuken en opnieuw verchromen zou kosten, maar dat ging toch richting de 500 a 600 euro. Best wel een optie als de auto verder in een betere conditie is, maar dat zal nog jaren duren.

Nu ik met mijn knie op de bank moet zitten, heb ik wat meer tijd om door allerlei sites te kijken. Uit verveling, ben ik op marktplaats door alle advertenties gelopen waar karmann ghia in voorkwam. Je gaat gekke dingen doen als je je verveeld.voorbumperMarktplaats1 Tot mijn verbazing kwam ik een voorbumper tegen van een karmann ghia. De advertentie was al een aantal weken oud. Gelukkig voor mij had de verkoper de bumper geadverteerd als voorblumper. De search van marktplaats vond niets op bumper karmann.. Mijngeluk want daardoor was hij nog te koop.

Nieuwe karmann ghia bumper

 

Aan de achterkant van de bumper zit wel wat roest, maar dat moet met Rustico Gel makkelijk weg te krijgen zijn. Als hij dan wee blank is, dan is hij ook weer met een likje verf voor jaren geconserveerd.

Achterkant Roest

Achterkant Roest1

 

De onderkant van de bumper is wat vuil en heeft gebruikssporen. Er zit nog wat tectyl op.

onderkant

Al met al een mooie vervanger voor de oude geknikte bumper.

 

Oude bumper

Oude bumper

Categorieën
Archieven