Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Voorjaar begonnen!

Vrijdag een dagje vrij genomen om de auto uit de stalling te halen. Het zou een mooi weekend worden. Zonnig en een graadje of 17. Met een beetje geluk konden we met het dak open rijden.
De vrijdag ben ik al vroeg naar de auto gegaan. Eerst moest ik de lampen nog terug zetten en dan kon ik naar huis rijden. Dat lukte eigenlijk best goed. Ze zaten er best snel in en deden het ook direct.

Na 30 kilometer rijden begon de motor stationair weer slecht te lopen. Bij een verkeerslicht of kruising viel de motor steeds uit, dus snel koppeling op laten komen en de motor daarmee starten en weer snel afremmen. Dan kreeg ik hem wel weer aan de praat, maar echt lekker rijden was dat niet. Nu is dat een oud probleempje dat ik inmiddels herken als vuil in de stationair sproeier. Dat is de grote sproeier aan de rechterkant van de carburateur.

Op de parkeerplaats langs de weg in montferland tussen Zetdam en Beek ben ik even gestopt en heb de sproeier even eruitgehaald en schoongemaakt. Het ritje verder naar huis was probleemloos, net iets te koud om met de kap open te rijden.

Leuk ritje langs proviciale wegen. Auto liep goed. Dit gaat een mooi weekend worden.

Categorieën
Archieven