Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Kapplaten ontdaan van de roest en twee nieuwe bussen gedraaid

De kapplaten heb ik in de Rustyco gehangen.
Tattie

Het duurde een aardige tijd voordat de roest eraf wilde. Toch wel bijna drie dagen. Kennelijk was het te koud in de garage en zat de roest er te dik op. Maar het heeft toch wel effect gehad.

Toen ze eruit kwamen heb ik ze eerst even schoongespoeld en met eer roterende staalborstel schoon gemaakt.  Dat leverde best wel aardig schone kapplaten op. Alleen daar waar de kruipolie heeft gezeten daar had het spul weinig gedaan.

KapplaatLinks KapplaatRechts

In de Rechterplaat is het luikje nog te zien dat ik heb gemaakt om op de achterkant van de afgebroken bout even een bout er op te lassen. Daarmee wordt de roest gekraakt door het uitzetten en krijg je weer grip erop. Op de linkseplaat heb ik het luikje al weer dicht gelast. Deze kant is ook aanmerkelijk schoner geworden, omdat de olie is verdampt tijdens het lassen. Heb nu de kapplaten weer in het zuur gezet om het laatste beetje weg te krijgen. Daarna luikje erin lassen en ze kunnen gespoten worden. Zit nog te denken of ik er een laagje zink er op zal brengen.

De rechter buitenrand van de kap was goed vergaan. Die heb ik van nieuwe stukken staal voorzien. Buitenbalkrechts Zijkantkapbalk

Al met al gaat het repareren van de kap langzaam, maar het gaat vooruit. Het raam aan de rechterkant sloot nooit zo lekker, dat kwam omdat de balk te bol stond. De kromming van rechts heb ik nu gelijk gemaakt aan de rechterkant.

Categorieën
Archieven