Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Voorste houten balk aan de kap los gemaakt.

De balk aan de voorkant heb ik los gemaakt om de bekleding te kunnen demonteren. Wat daarbij naar voren kwam was dat één van de stalen bevestigingsplaten een breuklijn vertoonde. Verder waren ze nogal roestig en hier en daar dun. De linker kant met de breuklijn heb ik los proberen te maken, maar het water en de tijd hebben het tot een roestige klomp gemaakt. Omdat deze onderdelen echt schofterig duur zijn ga ik ze functioneel restaureren. Dat betekent dat ik er voor zorg dat ze stevig zijn en niet meer roesten. Ik ga ze niet in nieuwstaat brengen voor als nog.
Cabrio_kap_plaat_links3

De breuklijn kon ik in eerste instantie niet goed thuis brengen. Waarom zou die plaat op die plaats willen breken. Ik heb hem even netjes uitgeslepen en weer dicht gelast. Terwijl ik aan het lassen was kwam ik op het idee dat de platen niet netjes uitgelijnd stonden ten opzichte van elkaar. De consequentie is dan dat de plaat de torsie krachten moet opvangen en dus kan de plaat breken.

Losmaken van de plaat van het frame vond ik nodig omdat ik de plaat in een badje wil gooien om hem te ontroesten. De centrale bout zit erg vast… Oorzaak roest. Hieronder staat een foto van de rechterkant.
Cabrio_Kap_Plaat

Een nachtje in de kruipolie heeft niet helemaal gebracht wat ik had gehoopt. Het zal nog steeds muur vast. Om er toch beweging in te krijgen heb ik een moer op de kop van de bout gelast om er kracht op te zetten. Ik had waarschijnlijk beter de luchtsleutel kunnen pakken om de bout lost te rammelen, maar de bout brak. Met een hoop gedoe ligt de plaat nu los, maar ik ben er nog steeds niet. het deel dat afgebroken is zit nagenoeg onbereikbaar in de plaat. Wordt weer een mooi slijp werkje om daar bij te komen. Daarna komt het draaiwerk om het tussen busje weer te herstellen en een nieuwe borstbout te maken.
Cabrio_kap_plaat_links2 Cabrio_kap_plaat_links1
ik heb even de tussenringen op hun plaats gelegd om een idee te krijgen van de constructie.

En dat moet dan alles keer twee….

 

 

Categorieën
Archieven