Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Binnenscherm links repareren

Linker wielkast plaatwerk is ooit met veel plamuur en plaat over plaat uitgestukt. Toen ik de vooras eindelijk eens een keer onderhanden wilde nemen om daarvan de lagers te vervangen, kwam ik tot de ontdekking dat het plaatwerk wat bros en broos was. Na een beetje peuteren bleek al snel dat er niet al te netjes was gerepareerd. Aan de onderrand vond ik al snel een stukje plaat dat niet vast zat en waar water gemakkelijk achterlangs naar binnen kon. Rechts ervan zou ook gewoon plaat moeten zitten, maar dat was gevuld met plamuur. Na wat verder peuteren bleek ook nog dat de plamuur niet meer vast zat. Gaten….

binnenscherm

Even bij vwclassics langs geweest om een vervangend stuk plaatwerk op te halen. Helaas, karmann ghia plaatwerk hebben ze niet standaard op voorraad. Het moest besteld worden en zou pas na de carnaval binnenkomen. Als ik het direct bestelde kon ik het de volgende dag hebben. Dus afgelopen woensdag het nieuwe binnenscherm besteld via de site van VWclassics zodat zij de commissieen krijgen. Direct via paruzzi is vandaag het binnenscherm binnen gekomen. Snel de schuur in om een gat te gaan maken in de auto. Nadat ik de bekleding eruit had gehaald en een bouwlamp onder de auto had gezet (is wel lekker warm) scheen het licht naar binnen bij de pedalen. De lassen van de bodemplaatreparatie waren kennelijk ook niet geheel waterdicht. Dus naast de reparatie van het binnenscherm moet ik ook daar nog het een en ander herstellen.

bodemplaat laswerk

Zoals op het plaatje hierboven al is de zien het lastwerk is een beetje bloemkolen laten groeien en hopen dat het vast zit. Als het lekt, dan plakken we het wel dicht met kit. Allemaal onder het motto “as te het nimmer wit, pakte kit” Dit is wel eenvoudig te repareren door de bloemkool eraf te slijpen en netjes schoon te maken en daarna weer het gat dichtlassen. Komt gewoon goed.

Om het binnenscherm eruit te slijpen heb ik eerst maar eens een plank aan de binnenkant gezet om te voorkomen dat vonken schade aan richten. Een zaag op lucht zou volgens mij beter zijn, dat beperkt namelijk het risiko op mogelijke schade. Tijdens het schijpen begint ook nog eens de lak aan de binnenkant te roken. Niet helemaal zo hard dat de rookmelder af zou kunnen gaan, maar toch volgende keer maar eens zorgen dat er een reciprozaag is. Dat is wat gezonder en heeft wat minder risiko.

Binnenscherm links roest DSC_0021[1]

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk moet het gat zowel links als rechts nog een klein stukje groter worden om de nieuwe plaat de rotte delen te laten vervangen en goed passend te maken. Daarna de rande netjes schoon maken de verdere roest weg slijpen en daarna het nieuwe stuk pas zagen.

Categorieën
Archieven