Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Auto naar de stalling gebracht

Vandaag de auto naaar de stalling gebracht. Mooi ritje door Montferland en de mist gemaakt. Hij loopt goed, maar het is echt nodig dat hij binnen komt. Er zit best wel veel vocht in de auto. In de regen en vocht periode van de afgelopen weken is het best wel nat geworden achter de achterbank. De kapo moet op spanning blijven anders zit er volgend voorjaar schimmel in en kreukels die er niet meer uit willen. Dus heb ik de ramen maar open gezet. In de winter ga ik de kap er vanaf halen en die opnieuw plaatsen. Aan de bestuurders kant zijn de rubbers niet uitgelijnd, de achterruit sluit niet echt lekker aan, dat heb ik geprobeert om te repareren met opvul blokken, maar dat is niet echt de goede manier. De kap eraf halen en heel secuur hem terug plaatsen is eigenlijk het enige waarmee die ruit er weer goed in komt te staan.
Ik verwacht daar nog wel enige tegenslag. De stalen constructie zal wel gespoten moeten worden, maar goed dat ga ik dan wel zien. Ik heb al veel sites gezien waarop staat hoe die gemonteerd moet worden en allemaal schrijven ze dat het veel werk is. Ook lees ik dat de fouten van de achterruit zijn oorzaak vind in de verkeerde afstelling van de achterste balk. Daarvoor moet de hele kap eraf omdat het schuim dat op de voorbalk zit te dik is en dat vertaald zich op andere plekken to te weinig materiaal om hem lekker te laten zitten.

Doel is om in mei de auto uit de stalling te halen en dat de kap, de voorruit en de uitlaat gerepareerd zijn. Of ik dan ook de dubbele carburateurs erin heb zitten en de vering aan de voorkant heb gemaakt, dat weet ik nu niet.

Categorieën
Archieven