Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Contacten vervangen.

Een groot deel van de vlakstekker verbindingen op het zekeringhuisje heb ik gisteren vervangen. Daarvoor heb ik een krimptang gekocht bij conrad samen met een aantal contacten.

Ben begonnen met het losmaken van de massa kabel van de accu. Het gebeurt namelijk toch wel makkelijk dat je met de tang of een draad even ergens tegenaan tikt. Er zaten goede contacten tussen, maar ook contacten waarvan de vleugels waren afgebroken. Naar mijn weten hebben die alleen nog per ongeluk contact gemaakt. Als ik in het schema kijk dan was het de stroomvoerende draad naar de koplampen. Toch altijd nog een 5 ampere. Energie genoeg voor brand denk ik zo.

Ook voor bij het claxonrelais waren de contacten slecht. Die waren vooral verroest.
Er zat altijd wel een lief aandoenlijk geluidje in de claxon. Dat is nu helemaal over. Beide maken nu zeer veel herrie. Niks liefs meer aan.

De benzine meter gaf bij een volle tank (lage weerstand) altijd aan dat hij voor 3/4 gevuld was. De meter bewoog mee op het ritme van de knipperlichten. Ergens bij 1/4 op de benzine meter is meestal de benzine op. De meter beweegt nu in iedergeval niet meer mee op het ritme van de knipperlichten. Of hij nu ook beter aangeeft wat er in de tank zit, dat weet ik nog niet. Omdat de knipperlichten geen invloed lijken te hebben, heb ik in iedergeval een hoog ohmig (slecht) contact er tussenuit gehaald. De vol aanduiding zal nu waarschijnlijk al wel goed zijn.

Er zitten nu nog een paar contacten met dikke draden waarvan de contacten nog vervangen moeten worden. Als die vervangen zijn dan zit de auto electrisch gezonder in elkaar. Was toch wel schrikken hoe slap sommige contacten vast zaten. Zeker een aanrader om eens te doen. Het kost een aantal uren en 25 euro en daarna kan de auto er ook weer jaren tegen.

Categorieën
Archieven