Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Schade expert in aantocht

Gisteren contact met de DAS rechtsbijstandsverzekering gehad. Om de schade onafhankelijk vast te stellen komt er nu vrijdag een schade expert. Even de auto s’ochtends naar de garage brengen en hem s’avonds weer ophalen. Ben wel benieuwd of die ongeveer op hetzelfde bedrag uitkomt. De komende week zal dat wel gaan uitwijzen.

De tegenpartij en zijn verzekering zijn gisteren aansprakelijk gesteld voor de schade. Dus ook aan die kant is het balletje nu gaan rollen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hat geregeld wordt, maar achteraf had ik toch graag een all-risk verzekering gehad, dat had me een wel wat geruster gemaakt.

Bij een all risk verzekering laat je het maken en ben je het eigen risiko kwijt en de no-claim. Maar dat is dan ook het enige waar je van afhankelijk bent. Nu moet de rechtsbijstandsverzekering voor je aan het werk, maar de belangen liggen anders. Bij de all-risk verzekering heeft de verzekeringsmaatschappij er belang bij dat ze het geld gaan krijgen, nu niet. Dit verschil  had ik me nog nooit gerealiseerd.

Categorieën
Archieven