Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Nieuwe stoelen

De stoelen die nu in de karmann staan zijn doorgezeten. Omdat we na een dag rijden toch wel last krijgen van de rug, moeten de stoelen verbeterd worden. De bekleding is van kunststof en ziet er nog netjes uit. Aan de bestuurderstoel mist het knopje om hem naar voren te kantelen.

Tijdens het keverfestijn ben ik een bedrijf tegen gekomen die oude stoelen reviseerd en er weer stevige stoelen van maakt. De prijzen vielen me echter tegen. Voor 1 stoel 600 euro. Dan krijg je de orginele stoel met een goede zit. Die stoel kan de rugleuning maar in drie standen verplaatsen. Ik heb door de prijs en de beperkte verstel mogelijkheden wat bezwaren om er een gereviseerde stoel in te plaatsen.

Ik vind porsche 944 of 911 stoelen wel mooi. De prijzen daarvan varieren tussen de 125 euro per set to 1200 euro. Die zijn niet direct over te zetten op de karmann. De geleiders moeten worden aangepast, maar zijn ook bij paruzzi te bestellen. Over het algemeen zijn de stoelen gescheurd en moeten worden bekleed. Via marktplaats heb ik een adres gevonden voor het bekleden van de stoelen in Enschede. De lederbekleder. De beelden op marktplaats zijn mooi. De prijs is 475 euro voor twee stoelen. Echter op het net lees je ook heel negatieve ervaringen met dit adres.  De combi oude porsche stoel nieuw bekleden lijkt mogelijk.

Gisteren wilde ik een afspraak gaan maken bij http://www.vofdeloods.nl om twee stoelen uit te gaan zoeken. Enkele stoel vanaf 100 euro, set vanaf 250 euro. Om ze dan te bekleden met leer. Toch even op marktplaats kijken of er nog nieuwe bij zijn gekomen. En zowaar in belgie staan deze stoelen:

Zwart in leer zonder schade voor een prijs waarvoor je ze niet opnieuw kunt bekleden.

Morgenavond ga ik ze bekijken en mogelijk ook kopen.

Categorieën
Archieven