Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Spiegel, kilometer, klok en benzinetank kabel uitgebouwd.

Naar de stalling van de auto geweest. Ben met de auto samen met Lovens een eindje gaan rijden. Via een leuke weg naar Rekken gereden en uiteindelijk reed ik door Duitsland om bij Buren weer de grens over te komen. Even naar het crematorium gereden om de ouders op te zoeken. Terug in de stalling heb ik de kilometer teller en de klok uitgebouwd.

Voordat ik de klok heb uitbouwd, heb ik even gechecked of de benzinemeter uitlezing werkte. Op de tank heb ik even het contact kortgesloten met aarde. Dan moet de meter vol uit slaan. Dat deed hij ook. De nivo sensor zal wel defect zijn omdat ik al een aantal keren stil heb gestaan doordat ik dacht dat de tank half vol zat en hij al leeg bleek.

Ook heb ik de binnen spiegel eruit gehaald. De binnen-verlichting werkte niet meer, doordat er gecorrodeerde contacten in zaten. Ook het tank ontgrendel mechanisme wilde ik schoonmaken. Helaas was dat te laat. Bij het trekken aan het handvat knapte de kabel. Door van onderuit de schroeven met een tang los te draaien en daarnaast hard aan de kabel te trekken ging de klep open.

Balen want nu moet ik op zoek hoe ik dat kan repareren. Op het internet staat dat dat niet te doen is, maar de prijs van 60 euro van een vervanger nodigt uit om zelf iets te maken.

Categorieën
Archieven