Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Onbalans gerepareerd.

Moest even terug, de pakking van het inlaatspruitstuk is niet de juiste. Die bleek van een AR motor te zijn en in de Karmann zit een AK motor. De pakking pas gemaakt en samen met het inlaatspruitstuk geplaatst. Er bleek een stalen verende pakking te zitten. Een nieuwe was niet nodig geweest. Ik heb dan ook maar besloten om rechts niet los te maken.

Heb de beugel om de generator vastgezet, was nog best lastig om dat netjes te doen. De schroef en moer waren haast niet vast te zetten. In de ring zaten knikjes die op de plaatsen zaten van de generator steun. maar dan kwam de schroef weer tegen de carburateur aan. Daarnaast werd, door het aandraaien van de band om de steun, de riemspanning wel erg hoog. Die moest zeker wat lager worden gezet. Dat kan makkelijk door een ringetje tussen de flenzen in te zetten. De spanning moet zodanig zijn dat de riem met de duim ongeveer een anderhalve centimeter kan worden ingedrukt.

De bougies  terug gezet en de bougie kabels vastgezet.

  1. cilinder rechts vliegwiel kant
  2. cilinder rechts uitlaatkant
  3. cilinder links vliegwiel kant
  4. cilinder links uitlaatkant

Ontsteekvolgorde is 1-4-3-2 met de klok mee. (Tegen de klok in is het 1-2-3-4)

Bougie kabel cilinder 1 staat uitlaatkant rechts op de verdelerkap. Bij de benzine pomp.

Stationair sproeier schoongemaakt omdat de auto koud niet stationair wil lopen. Dit heeft niet het gewenste resultaat. Hij blijft rommelig lopen of zelfs niet. Moet nu gaan investeren in een ontstekingslamp om de timing te controleren, of op zoek naar iemand die een dergelijk ding heeft. Ik weet nu nog niet wat er verloopt. Of dit nu de timing is die te variabel is of dat het de carburator afstelling is. Ik moet nog duidelijk een gevoel opbouwen om de juiste afstelling te vinden.

Als ik maar eenmaal weet wat er zo variabel is, dan kan ik dat onderdeel vervangen. Bij de carburateur verwacht ik eigenlijk geen gekke dingen, omdat die zojuist is gereviseerd. Ik denk eerder dat de ontsteking het laat afweten.

Categorieën
Archieven