Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Stilgevallen op de snelweg

Ik was even naar de winkel geweest en reed op de snelweg. De vaart zat er lekker in 139km/h (is ook de top). ineens komt er uit de motor ruimte een enormeherrie. Auto netjes aan de kant gezet en even gekeken, maar het leek wel of er de ventilator schoepen miste waardoor hij in on balans was geraakt.

Vanaf de parallel weg de ANWB gebeld.

Na een half uurtje kwam er een ANWB monteur. Oh zo´n auto had hij ook altijd al willen hebben. Alleen aan een goede roest vrije was zo moeilijk aan te komen. Eerst maar eens de Auto naar een veiligere plaats brengen en daar bekijken of hij weer aan de praat te krijgen was. Blijkt er aan de Karmann geen sleepoog te zitten. Afslepen naar een veiligere plaats was niet mogelijk. Toch maar even geprobeerd om ter plekke de schroefjes aan te draaien, maar meteen na het starten zaten die al weer los.

Dan maar heel langzaam rijdend naar huis. Dit was maar een kilometer of 7, maar kort voor huis stopte de auto alsnog. Uiteindelijk is de auto aan de vooras door de ANWB thuis gebracht. De benzine bleek op te zijn.

Thuis vertelde de ANWB man dat hij me nog in de stad had zien rijden terwijl hij iemand aan het helpen was met een kapotte distributieriem. Hij had erbij verteld dat als je niet die problemen met een distributieriem wilde hebben je er zo een moest kopen en had naar mij gewezen. Niet wetende dat ik de volgende klant zou zijn.

Categorieën
Archieven