Een blog over het opknappen van een Karmann Ghia

Onderdelen gehaald bij vwclassics.

Onderdelen gehaald bij vwclassics.

Wonderbaarlijk, maar de thermostaat is een overbodig onderdeel. Deze kan er beter uitgehaald worden dan hem te vervangen. Het geeft meer veiligheid tegen oververhitting. Het duurt alleen wat langer voordat de motor warm is. Enkelen zeggen dat de motor er harder door slijt..? Ga even rijden met een stangetje op de plaats van de thermostaat.

Kabel die is aangezogen is waarschijnlijk de kabel naar de achteruit rij lamp…..Gokje van vwclassics. En blijkt ook goed.

Zij gaven aan dat zij ooit voor het vervangen de achteruitrij kabel al de motor uitbouwen. Dit kost ca.20 minuten en je kunt dan overal bij.

Ik doe vandaag verder niets.

Ben nog op zoek naar een geschikte plaats voor de winter. Het plan is om dan de vering open en schoon te maken aan de voorkant. Ook moet dan mogelijk de linker achterkant iets omhoog worden gebracht. De motor moet uit worden gebouwd en opnieuw samen gebouwd. Eerst even de compressie even meten vooraf om te kijken of de cilinders uit elkaar moeten. In ieder geval moeten de koppen eraf en moeten de kleppen en de klepgeleiders worden gechecked op slijtage.

Voor zover ik er nu tegenaan kijk moet de ontsteek unit worden schoongemaakt. Hij loopt onregelmatig, maar het zou ook zomaar kunnen dat er een nieuwe verdeler in moet. Daarnaast is het plan om de schakelpook speling eruit te halen door de kruiskoppelingen te vervangen.

Stoelen vervangen, of steviger maken. Asje van het gaspedaal vervangen. Spiegels vast zetten zodanig dat ze niet meer naar binnen waaien. Dashboard verlichting in orde maken. Uiteindelijk ook een Trekhaak monteren.

Categorieën
Archieven